Doeke

Hoe ontstaat een contact


Contactclown Doeke, clown in de zorg, zorgclown, beleving, aandacht, welzijn, welbevinden, Schijndel, dementie, Alzheimer, parkinson, verstandelijke beperking, meervoudige beperking, kinderen, volwassenen, mensen, Annet Bouwmans, woongroep, cadeau, huiskamer, verzorgingshuis, verpleeghuis,Noord Brabant,

Ik werk graag met mensen met een vorm van dementie en voel me heel erg bij hun thuis maar ook zeker met kinderen en volwassenen met óf zonder een verstandelijke en/of meervoudige beperking heb ik een klik en die klik heb ik echt nodig.

Het voelt vertrouwt, ik vind het gezellig en heb erg veel respect voor deze mensen.

Deze aandacht moet echt zijn, ik moet "het" zelf voelen want dan voelt de ander het ook. Ik maak contact met het innerlijk en zie niet de beperking maar kijk als het ware door de ogen naar binnen en daarbinnen is heel veel moois te zien.

Graag wil ik een glimlach op gezichten bezorgen en doe alles op mijn gevoel. Niets is in scène gezet en er komen geen hele gesprekken. Als ik speel maak ik gebruik van de zintuigen, zing ik en maak muziek.

Een melodie, of een geluid van een instrument kan een mooi handvat zijn om een eerste contact te maken. Er ontstaat dan een sfeer en emotie, zodat vandaaruit verder gespeeld kan worden.

Ik zal voor een bezoek dan ook nooit bedenken wat ik zal gaan doen.

Voordat ik wegga, bouw ik het contact langzaam af maar laat de sfeer achter.

Follow your nose, it knows the way