Doeke

Natuurwandelingen en reizen


Contactclown Doeke, clown in de zorg, zorgclown, beleving, aandacht, welzijn, welbevinden, Schijndel, dementie, Alzheimer, parkinson, verstandelijke beperking, meervoudige beperking, kinderen, volwassenen, mensen, Annet Bouwmans, woongroep, cadeau, huiskamer, verzorgingshuis, verpleeghuis,Noord Brabant,

Ik ben graag buiten in de natuur en maak lange wandelingen. Het begon met 1 kilometer. Dat beviel goed en de afstanden werden ongemerkt steeds langer. De vierdaagse van Nijmegen waar ik 40 en later 30 kilometer liep, de alternatieve vierdaagse en ook de kennedymarsen van 80 kilometer: De 80 van de Langstraat. Later volgden het Pieterpad en het Roots Natuurpad. In de zomervakantie liep ik prachtige routes in de Alpenlanden Oostenrijk, Italië, Zwitserland, Frankijk en dan mag ik de wandelingen in Duitsland natuurlijk niet vergeten. Momenteel loop ik, als ik tijd heb, mijn tocht naar Santiago de Compostela. In augustus en september 2022 heb ik een prachtige reis gemaakt naar de Noordkaap.

Onder aan deze pagina en op mijn YouTube kanaal kun je de fotofilmpjes met reisverslag vinden. Op mijn facebook zijn de foto's en de verhalen te bekijken en te lezen. Facebook : Annet bouwmans


Mijn reis naar de Noorkaap - een reis door mijn gevoel

In augustus/september 2022 maakte ik een reis naar de Noordkaap in Noorwegen. Ik was alleen en maakte de reis met de auto. Ik sliep in een tentje afgewisseld met hutjes.Totaal was ik 19 dagen onderweg en ik heb ik iets meer dan 8.000 kilometer gereden. De reis ging vanuit Nederland door Duitsland, Denemarken en over de bruggen naar Zweden. Vervolgens dwars door Zweden en via de oostkust van Zweden naar Finland. Van daaruit ging ik naar Noorwegen , de Noordkaap en daarop door Noorwegen, via de Fjorden en Lofoten naar het zuiden om via het binnenland naar Oslo te reizen. Vanaf Oslo ben ik via de westkust van Zweden naar het zuiden gereden tot Malmö en over de bruggen ben ik via Denemarken en Duitsland weer naar huis gereden.


Santiago De Compostela

Het begin is gemaakt: Op woensdag 2 februari 2022 ben ik begonnen aan mijn wandeling naar Santiago De Compostela.

Ik zal ongeveer 2400 kilometers in totaal lopen om mijn doel vanuit 's-Hertogenbosch te bereiken. Wanneer ik deze kilometers precies ga lopen weet ik nu nog niet. Ik ga en loop zodra ik de kriebels krijg, zolang het prettig voelt en ik tijd heb. 'Er plezier in hebben' vind ik erg belangrijk. Mijn reiservaringen zijn te volgen op mijn facebook: Annet Bouwmans ~ en Instagram: Contactclowndoeke.


Oisterwijk

Een wandeling in de bossen van Oisterwijk. Loop je met me mee?


Roots natuurpad laatste deel

In totaal heb ik de 459 kilometer gelopen van dit prachtige wandelpad. Ik heb met volle teugen genoten van al het moois dat Nederland te bieden heeft.


Roots natuurpad deel 2

Tot nu toe heb ik 290 km. gelopen en 290 km. gefietst over de wonderbaarlijke Roots natuurwandelpaden. Soms is er bijna geen pad meer te zien en probeer ik uren lang een weg te zoeken door de prachtig gekleurde heide velden. Dan loop ik weer door het warme losse gele zand of kilometers door het hele hoge gras of over hele smalle bos paadjes, begroeit met kruiden en struiken. Het zijn geen wandelpaden waar je even snel overheen loopt, maar dit noemen ze ook wel trage wandelpaden. Paddestoelen, regen en zon, torretjes die op hun rug liggen te spartelen die ik weer overeind help, bijna geen huizen, dorpen en steden op mijn route, puur natuur, rust, helemaal geen geluid, het fluiten van vogels, sporen van dieren in het zand, de eerste herfstkleuren, nostalgische bruggetjes, vennen, meren, brede sloten en rivieren, schattige minicampings, bijzondere ontmoetingen. En dat allemaal in ons eigen Nederland. Het is er allemaal.
En het leuke is.... Ik ben nog niet klaar. Ik bof.
Er staan me nog 167 km. wandelen maar ook nog even zoveel kilometers fietsen te wachten.


Roots natuurpad deel 1

Het Roots Natuurpad ~ het langste natuurpad van Nederland ~ is een langeafstandwandeling van 456 km. van de provincie Groningen naar de grens met België in Noord Brabant. 70% van de route gaat over onverharde paden. Dit is een korte samenvatting van de eerste 150 km. die ik gelopen, maar óók weer heb teruggefietst.Het Pieterpad

Een bijna 500 kilometer lange wandelroute dwars door Nederland van Pieterburen - Groningen tot aan Maastricht - Limburg.
Ik heb het Pieterpad gelopen: 26 etappes en 23 dagen - 2 maanden. Te voet en alleen door een prachtige natuur. Door bossen en heide, weilanden, langs water, door de regen, wind, storm, modder, sneeuw en koud maar ook met een winterzonnetje of vergezeld van onze oer-Hollandse wolken.
Om op de plaats van bestemming te komen maakte ik bij de helft van de etappes (250 km.) gebruik van mijn fiets, die ik telkens vooraf bij een eindpunt klaar had gezet, zodat ik na een mooie wandeltocht weer terug naar de auto kon fietsen. De overige 250 km. was het mijn man die me naar de routes bracht.
Het is een echte aanrader om het Pieterpad te lopen.
Voor degene die niet in de mogelijkheid zijn om dit te doen, of door wat voor reden niet kunnen heb ik een foto-filmpje gemaakt, zodat je toch kunt genieten van de natuur die Nederland ons te bieden heeft.

Veel plezier bij het kijken van de foto's en geniet tegelijk ook van een momentje natuurlijke rust.
Ik vond het fantastisch!


Follow your nose, it knows the way